Kategoriarkiv: Privat

Hyra festlokal

Företaget där jag jobbar hyrde en så bra festlokal för ett litet tag sedan som jag måste tipsa er om! Det handlar om denna festlokal Kalmar, som ligger centralt och dessutom är väldigt mysig. Den rymmer 40 personer, och är därför perfekt för ett medelstort företag. Givetvis kan man hyra den av andra anledningar också.

Detta var egentligen mest ett sidospår i denna blogg, som ju främst fokuserar på ekonomi. Har inte tid att skriva så mycket mer i just detta inlägg, men vill i alla fall tipsa om en bra sida för dig som vill lära dig mer om olika aspekter av ekonomi. Det kan handla om spartips, investeringar eller familjeekonomi.

Trevlig läsning!

Ekonomi och festlokal

Bloggtips

Hej!

Det här blir ett lite annorlunda inlägg. Men jag har fått en del frågor om vilka bloggar jag gillar, så tänkte att jag skulle dela med mig av mina favoriter.

Tips på bra bloggar

Jakob. En blogg jag läser dagligen som tar upp alla möjliga ämnen. Han är väldigt musikintresserad, och delar med sig av tips när det gäller nya låtar och så vidare.

Sedan följer jag ju såklart några ekonomi-bloggar, bland annat Handelsbankens börsrum, en mycket bra sida för de som är intresserade av ekonomi och vill lära sig mer.

Vilka är era favoritbloggar?

R.I.P Henning Mankell

Otroligt tråkigt att höra att Henning Mankell har gått bort. Han var en av mina absoluta favoritförfattare helt klart.

den oroligt mannenDen enda boken som jag inte riktigt tyckte om var den sista han skrev ur Wallander-serien, Den orolige mannen. Om du inte har läst den och inte vill veta hur den slutar så ska du sluta läsa nu! Jag hade väldigt svårt att acceptera att Kurt dog på det sättet han gjorde. Det blev på något sätt en väldigt mörk och dyster bok helt plötsligt. Otroligt jobbigt att läsa om en människa vars hjärna förtvinar och hur ensam det verkligen visade sig att han var.

Hur som helst så är det väldigt tråkigt att Mankell inte längre finns med oss och han underhålla oss med sina böcker. Det som för mig känns extra tungt är att han inte verkade vara färdig med allt som han hade önskat att göra medan han levde.

Oj vad tiden går

Ber om ursäkt att det har tagit så lång tid sedan mitt senaste inlägg, vet inte var tiden har tagit vägen.

friggebod 2Idag vill jag berätta om någonting som jag inte trodde var möjligt. En kompis till mig har blivit stämd av din granne för att han har satt upp en bod på din tomt som grannen tycker stör atmosfären i området. Nu är det ju bara så att boden har stått på Kalles tomt i 4 år och först nu kommer klagomålen!

Jag blir verkligen helt förstummad när han berättade detta för mig! Tog det grannen 4 år att komma på att boden stör honom? Ska vi bli som USA när man stämmer folk till höger och vänster för minsta lilla småsak?

Jag förstår verkligen ingenting. Boden står på Kalles tomt, den målad i samma röda färg som huset och det är en helt vanlig bod utan något som helst som sticker ut. Boden skymmer heller ingen havsutsikt eller liknande som kan förstå om en granne kan irritera sig på. Nej, jag förstår verkligen ingenting. Det är ju tur att Kalle hittade en bra jurist som kan hjälpa honom med detta och det ser väldigt ljust ut att allt kommer att läggas ner. Har du också problem med något liknande så läs mer om tvister här.

Behövligt med lite påskledighet

I år vet jag inte vad som har hänt med mig, men jag har varit väldigt trött hela våren. Är det bara jag som upplevt att våren varit väldigt solfattig? Min fru har varit och köpt D-vitaminer till mig som hon har läst någonstans ska vara bra om man är vårtrött. Så får väl prova och se vad som händer.

Vill också passa på att ge alla en påskhälsning och hoppas att vi tar hand om varandra och njuter av god dryck och god mat. Provade detta påskölet och jag kan varmt rekommendera det.

Så nu blir det en sån öl till och utnyttja påskledighetens sista timmar till att samla nya krafter inför nästa vecka.

glad påsk 2

Passande eller opassande barnprogram?

Idag hade vi en minst sagt livad diskussion på jobbet om barnprogrammet om ”Snoppen och snippan” som SVT ska visa. Jag för min del tycker att det är ett bra sätt att avdramatisera ett ämne som kan vara väldigt obekvämt att annars prata om.

Men jag hade gott om kollegor runt mig som tyckte att det var stötande och absolut inget barnprogram. På ett sätt kan jag förstå vad de menar. Upplever det som att min generation är ganska pryd och man vill inte gärna tala öppet om denna typ av ämnen.

Men i dagens läge är barnen upplysta på ett helt annat sätt. De vet hur en man och en kvinna ser ut nakna så jag tycker att det är bra att vi avdramatisera att vi ser olika ut. På så sätt tror jag att det är lättare att prata och undervisa i sexualkunskap.

Intressant ämne och många åsikter som delade fikarummet i två läger idag.

sexualundervisning

 

Snart tillbaka till vardagen.

På onsdag är det dags för mig att gå tillbaka till jobbet. Som vanligt så är det blandade känslor för mig. Skönt att komma in i vardagen igen men självklart lite vemodigt att semestern är över. I år har jag dock testat att börja jobba på en onsdag istället för på en måndag. I teorin så borde det ju kännas som att starten inte blir så tung eftersom jag bara jobbar tre dagar innan det är helg igen. Det borde ju kännas lättare än att börja jobba fem dagar efter att ha varit ledig i fyra veckor.

Så dessa två dagarna som är kvar ska jag faktiskt bara njuta eftersom både barn och fru är på jobb och skola. Tänkte jag skulle ta och läsa ut den bok , Offer utan ansikte, som jag påbörjade när vi var i Side. Det är ju rätt tillåtet att bara slappa när vädret är som det är.

Ikväll så tänka jag också titta på TV Valspecial som jag tror kan vara väldigt intressant. Valet närmar ju sig med stormsteg och jag tror att det kan vara extra intressant i år.

Offer utan ansikte

Laddar batterierna

Efter snart två veckors semester är det nu dags för mig och familjen att ta en charterresa till Side i Turkiet. Vi reser i natt så jag är väldigt glad det stora åskvädret kom i natt och inte senare ikväll eller inatt när vi ska flyga. Ska jag vara ärlig så är jag ganska flygrädd så jag har varit och fått lugnande tabletter utskrivna av läkare. Så om de hade varnat för åska när vi ska flyga så hade jag inte satt mig på planet överhuvudtaget. Men nu känns det bättre i alla fall.

Jag har aldrig varit i Side så jag har läst på lite om det nu innan vi åker. Hade ingen aning om att Apollos tempel ligger där. Av någon anledning så trodde jag att det låg i Grekland. Så det vill jag verkligen se och så ser jag fram emot att äta en massa skaldjur som de tydligen också ska vara bra på.

Så nu är det bara att packa ner det sista och se till att dra ut alla sladdar för att ladda batterierna i Side.

Apollos tempel

Inspiration till grillningen till midsommar

Sitter och försöker hitta lite inspiration till grillningen vi ska ha på midsommarkvällen. Min fru tycker att vi måste äta mycket mer fisk än vad vi gör idag så jag tänkte att jag skulle se om jag kunde hitta något recept som verkar bra och enkelt.

Har hittat två recept nu, ett på grillad lax och ett annat där man grillar fisk i folie. Får se om
jag får godkänt på detta.

Jag tycker väl personligen att vi kan grilla fisk en annan helg eftersom vi äter matjessill mitt på dagen. Och sedan ska jag ju inte sticka under stolen med att jag gillar en stor härligt grillad köttbit. Jag kanske kan föreslå att vi gör en härlig grillbricka med både grillat kött och fisk.

Ha en skön midsommar alla och ta det försiktigt ni som ska ut på vägarna.

midsommarstång 3

 

 

Helgen är här

Då var det helg igen. Veckorna går verkligen otroligt fort. Denna helgen kommer att vara förknippad med trädgårdsarbete mest. Men jag kan ärligt säga att jag ser fram emot att klippa lite gräs och rensa lite i rabatterna. Jag sitter framför en dataskärm hela dagarna så det är skönt att få röra kroppen lite. Det är ett sätt för mig att koppla av och stänga av hjärnan en liten stund. Så avkoppling och kroppsarbete står på schemat för helgen som det ser ut just nu.

Önskar er alla en trevlig helg!

Gräsmatta