Kategoriarkiv: Uncategorized

Minska matkostnaderna

Ifall man behöver minska matkostnaderna men samtidigt äta bra mat så är ett knep som många har anammat att investera i en grill. På många uteplatser ser man en Weber grill och det är inte så förvånande. Grilla kan man ju göra året om. Om man bor i bostadsrätt ska man först höra efter med styrelsen vad som gäller i föreningen innan man gör en investering. Tid är pengar och istället för att ägna kvällarna åt tidsödande matlagning är det enklare att köpa storpack av bra kött. Man kan ofta gå ihop och beställa hem lådor med kött. Grönsaker finns billigt efter säsong och köttet räcker till flera måltider.

Nygrillade grillspett med grönsaker

Idrottsklubbar som aktiebolag

Jag, liksom många andra, gillar sport överlag men fotboll är min favoritsport. Vare sig det är på elitnivå eller bara som glad amatör. Spelar själv i ett korplag och älskar stämningen när gubbarna träffas. Nuförtiden är det ju en hel del ekonomi i all sport och många av oss är medlemmar i idrottsklubbar som drivs som aktiebolag. När det gäller de stora internationella klubbarna är det ju en självklarhet men ibland känner jag att ekonomin styr lite för mycket. Allra helst när det handlar om små klubbar och ungdomssport. En del av sportkänslan och nöjet riskerar ju att gå förlorat när det mest handlar om pengar. Själv funderar jag på att göra en mindre investering för just sportsammanhang, en skön bäddsoffa när familjen är på besök och alla vill bänka sig framför tv:n och njuta av lite god fotbollsunderhållning måste ju vara rätt!.

Nedgång på fastighetsmarknaden

Fastighetsmarknaden har haft en nedgående spiral under en kortare tid vilket speciellt påverkat centrala Stockholm. Att sälja en bostad för det pris man vill är en balansgång då man måste pricka in exakt rätt tid och nå ut till rätt köpare. Det pratas om en bostadsbubbla men många menar att bubblan inte kommer att spricka även om de flesta experter är överens att priserna kommer att fortsätta att falla. Den fallande fastighetsmarknaden kan också bero på lågkonjunktur och är det oroliga tider leder detta också till att folk inte investerar och köper bostäder. Kan man vänta är det ett värdefullt tips ifall man vill ha det priset man har satt. Annars måste man vara beredd att sänka priset för att få sålt. Det som tidigare varit säljarnas marknad har iställt blivit köparens. Nu går det att hitta fina lägenheter i gamla stan till betydligt lägre priser än vid förra årsskiftet. Alla mynt har två sidor, även fastighetsmarknaden.

Bostadsmarknaden får sig en törn

Spara utan att du märker det

Tänkte tipsa om en app som heter Dreamz. Man kopplar den till sitt vanliga konto och kan ställa in vissa triggers som gör att appen debiterar mindre summor från ens konto vid vissa tillfällen. Alla pengar man sparar hamnar på ett sparkonto i Ålandsbanken. Ett utmärkt sätt att spara pengar utan att man vet om att man gör det!

En vit spargris som står på ett trägolv

Present till någon som har allt

Hur väljer man presenter till någon som redan har allt de kan önska sig? Det är en klassisk fråga som dyker upp i samband med högtider som jul, som nu nalkas. Det kan kännas oinspirerande att köpa en present till någon som redan äger det mest. Men en gåva behöver inte innebära något fysiskt som man kan ta på, utan kan lika gärna vara en upplevelse som sent kommer att glömmas. En upplevelse känna som den ultimata presenten för den som redan har allt. Det finns ett stort utbud av upplevelsegåvor som kan få vem som helst att känna sig som en kung för en dag. Varför inte skämma bort din vän eller familjemedlem med vinprovning, massage eller en helikoptertur. Det bästa med det är att det inte behöver kosta skjortan men upplevelsen i sig är värd så mycket mer än pengar. Dessutom blir det ett minne som förhoppningsvis sparas livet ut.

Massage - en upplevelsegåva

Koll på läget

Inte alla gillar papper och siffror, men jag älskar det!

Har ni koll på läget med ert sparande? Hur ser det ut med kort och långsiktigt sparande för er? Är pensionssparandet ordnat till det bästa? Mycket man ska hålla koll på som de flesta inte tycker är så himla roligt, som tur är för mig tycker jag ju att det är riktigt kul.

Det drar sig ju även mot årsskifte och då är det alltid bra att ta en extra koll på sin ekonomi. Det är en perfekt tid att se över sparande och försäkringar så man vet att allt står rätt till inför nytt år och på deklarationen.

Stockholms rikaste kommuner

Klyftorna i samhället ökar allt mer och det börjar att synas i samhället. I de större städerna är klyftan mellan de fattiga och rika områdena extrem. De fem rikaste kommunerna i Stockholm är Danderyd, Lidingö, Täby, Nacka och Vaxholm. Det är faktiskt även de fem rikaste i hela Sverige. Danderyd är den rikaste av dem alla där 36,6 % av invånarna klassas som rika i likvida medel. Fast för att köpa bostad i Danderyd behöver man inte vara miljonär. Det finns flera olika typer av bostäder, allt från lägenheter till palatsliknande villor i kommunen. En fördel att bo i rika kommuner är att skolor, livslängd och hälsa är mycket bättre än i de fattiga områdena. Det kan givetvis skilja inom olika kommuner som Sollentuna som är Stockholm och hela Sveriges sjätte rikaste kommun och ändå är känd för att ha problemområden som Malmvägen och Edsberg.

Bild från Stockholm

Ekonomiskt fördelaktigt med rätt däck

Det kan verkligen vara en fördel rent ekonomiskt att köpa rätt däck. Om du köper högkvalitativa däck som inte slits så fort så slipper du byta däck lika ofta, och det kan du spara mycket pengar på. Däck är dyra och kostar ofta runt en tusenlapp per styck. Det är viktigt att ha bra däck av många anledningar – inte minst med tanke på säkerheten. När däcken börjar bli slitna får de sämre grepp mot vägen och särskilt vid vått väglag kan det bli farligt. Det är också viktigt att ha bra däck med tanke på komforten i bilen. Riktigt bra däck kan göra att det bli lägre ljudvolym i bilen när man kör och det är riktigt skönt. Dessutom kan bilen få en mjukare och stabilare gång vilket också ökar komforten och bidrar till trivseln. boka tid för däckbyte så fort dina däck börjar vara utslitna.

En glad familj i en bil

Tillfällen då SMS-lån är toppen

De allra flesta människor har någon gång hamnat i en situation där man har behövt låna pengar, oavsett om man har lånat från en bank eller om man har tagit hjälp av vänner och familj. Att låna pengar är sällan roligt, men kan vara nödvändigt ibland. Med hjälp av ett sms-lån kan du som behöver pengar få hjälp snabbt. Det kan handla om oförutsedda utgifter som tandläkarbesök eller att lönen helt enkelt inte räckte till en specifik månad. Lånen är oftast mycket enkla att både ansöka om och få beviljade och pengarna blir vanligtvis utbetalade samma eller nästkommande dag. Som alltid är det viktigt att man är medveten om att ett lån behöver betalas tillbaka och bör därför inte låna mer än man behöver. Det finns många bra aktörer att välja ute på marknaden, t.ex. Monetti.se som är en mycket populär aktör.

Sms-lån kan vara räddaren i nöden

Underbart med semester!

Helt underbart att bara kunna sitta och njuta av sol och värme på altanen äntligen! Var faktiskt inställd på att det inte skulle bli några soliga dagar under min semester, men nu med två veckor kvar så verkar det ju som att det äntligen vänder.

Så här sitter jag och bara latar mig och läser nyheter och har det bra. Är fortfarande väldigt förbluffad över hela situationen i Grekland. Nu öppnade de börsen idag och självklart sjönk den, vilket inte var en stor överraskning.Greklands finanskris

Det som förvånar mig är att de inte verkar vilja göra speciellt mycket för att lösa sin situation. De vill bara låna mer pengar som de på något sätt utgår från att de inte kommer att kunna betala tillbaka. Det är ju självklart att man bli populär om man lovar högre löner och bra pensioner, men måste man inte ha utrymme i budgeten för att kunna ge dessa löften?

Vi har nog inte hört det sista om ekonomiska kriser i Grekland även om de tar sig ur denna som de befinner sig i just nu.